Pubtalk en foto's
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg Astrid
01 Mei 2010 | Verenigd Koninkrijk, Londen
O en voor ik het vergeet: Eline en Hester, bedankt voor de kaartjes. Echt leuk! Ze hangen aan de muur.
Gisteren was er in Londen in de Nederlandse pub 'The Hems' een groot Queen Day feest. Daar zou ik heengaan met Maartje, Caroline en nog een paar mensen, maar daar ben ik nooit aangekomen, want... eerst 'moest' ik met mijn collega's naar de Social Club. De Social Club van de Zoological Society of London (de dierentuin dus) wordt gerund door één van de mannen die overdag het groen in de dierentuin doet. Hij woont boven de Social Club en heeft dus eigenlijk een dubbele baan. Iedereen van ZSL gaat op vrijdag na het werk naar de Social Club, want 'the booze' is er hartstikke goedkoop.
Van buiten ziet het gebouw er niet uit, gewoon een vierkant blok. Maar van binnen is het verrassend gezellig ingericht, met overal foto's van dierentuindieren, lekkere zitjes, een pooltafel en oja... geen plafond. Dat geeft het toch een interessant sfeertje, die latten waar je tegenaan kijkt :P .
Enfin, wij gingen naar de social club, pikten een vrij tafeltje in en bestelden een drankje. En nog een drankje. En nog een drankje. Ik hield het braaf bij fris, ik moest tenslotte nog naar de Hems en ik had wat helderheid nodig om daar te weg te kunnen vinden. Daardoor kon ik de pubtalk keurig observeren. Het valt me op dat er altijd eenzelfde patroon te ontdekken valt.
Aan het begin van de avond is het gespreksonderwerp altijd heel beschaafd. Er is deze week een redelijk grote deadline gehaald (ik ga jullie niet vervelen met de details), dus dat moest gevierd en nabesproken worden. Geleidelijk gaat zo'n gesprek dan verder, naar dingen die gebeurd zijn in het nieuws, of dingen die gepland staan voor het weekend of de volgende week. Komende week gaan de Britten naar de stembus, logisch dat er besproken wordt wie er wat gaat stemmen. Van de Britse politici gaat het dan ineens over op de Nederlandse politici en dan met name Geert Wilders met zijn schitterende haar. En voor je het weet wordt er heftig gediscussieerd over de vraag of door het blonderen van haar de hersens worden aangetast. (Het antwoord was: "nee, waarschijnlijk niet, want het is te oppervlakkig. Alleen als je ook je wenkbrauwen gaat blonderen, moet je zorgen dat het bleekspul niet in je ogen loopt, want dat doet pijn")
Naarmate er meer gedronken wordt, worden de gespreksonderwerpen steeds gevarieerder, onbeschaafder en dus interessanter. Dan gaat het over godsdienst en waarom bijvoorbeeld bij het boedhisme zo lastig is om alle doelen te behalen, het gaat over astrologie ('Zooo, Astrid, jij bent echt wel een Ram van sterrenbeeld! Dat spreekt uit je hele houding!' En sterrenbeeld Ram past perfect bij Boogschutter heb ik me laten vertellen), en uiteindelijk, als iedereen gnoeg heeft gedronken, dan komen de relatie(problemen) en slaapkamergeheimen naar boven. En hierin heb je dan twee categoriën, de stoere praat en de 'help-mij-ik-vraag-om-raad-praat'. Ze zijn allebei ernstig vermakelijk, al zal ik hier niet in detail treden. Nouja, Eline en Hester, jullie zullen blij zijn te vernemen dat ik het woord vanilleseks ook in de Londense taal heb geintroduceerd. Voor de Nederlanders... het staat in de Dikke van Dale, dus het is een echt woord :P
Afhankelijk van het effect van alcohol op bepaalde personen, worden ze tot slot heel erg vrolijk, knuffelig, agressief of huilerig. En dan is het aan jou om te beslissen of je naar huis vlucht en zo een einde maakt aan jouw deel van de pubtalk, of dat je het aankunt en nog wat langer blijft.
Tot zover de pubtalk, maarja, ik moest nog steeds naar de Hems en ik was al 4 keer opgestaan om te vertrekken, juist op een moment dat de conversatie weer heel spannend werd (en dan blijf je dus maar weer wat langer hangen). Uiteindelijk beloofde een van mijn collega's wel met me mee te gaan en dus vertrokken we samen richting Hems. Hij had alleen echt véél te diep in het glaasje gekeken, dus halverwege ging ie zwaar over zijn nek. Hij was ook duidelijk het huilerige typje en hij wilde naar huis. Maar in die staat kon ik hem niet alleen naar huis laten gaan, ik ben mijn avond dus geeindigd als oppas/thuisbreng-figuur. Beetje jammer.
Goed, vanochtend, frisse ochtend, want het had de hele nacht geregend. Ik heb een random bus gepakt en heb me lekker laten rondrijden door Londen. Uiteindelijk uitgekomen in Kensington Gardens (vlakbij waar Vickie werkt, maar ze was er niet). Aangezien het zulk super weer was, ben ik met 'The world according to Clarkson volume III' in het gras neergeploft. Lekker in de zon, ik ben gewoon verbrand vandaag!
Het begon op een gegeven moment toch wel redelijk te betrekken, dus toch maar weer richting huis gegaan. Eerst nog een hele gave foto gemaakt van de donkere lucht, terwijl het waar ik stond superzonnig was. En nu plenst het alweer een paar uur non-stop.
Dat is vast een voorbode voor het nieuwe meisje. Er komt vanavond namelijk een nieuw meisje aan, die ook in onze kamer trekt. Dan zitten we dus met zijn 3'en op een postzegelformaat kamer. Echt tijd om iets nieuws te zoeken voor mij. Ik heb wat "shorttime to let" (niet toilet anne :P ) gezien, dat niet duur is. Maar het is de vraag hoe short shorttime is...
Ok, de foto's. Die spreken wel voor zich denk ik.
Speciaal voor Tammy tijgerfoto's. Sumatraans en er zit een minikansje in dat ik er nog wel mee mag knuffelen in de komende maanden, maar het is de vraag hoe leuk ik dat vind :P
Die Maserati is Annes toekomstige auto. Zulke auto's zie ik iedere ochtend als ik naar de dierentuin loop, want ik loop door een villawijk. Ook zie ik bijna iedere ochtend het leger te paard langskomen. Ongeveer 15 ruiters met 45 paarden (iedere ruiter heeft 2 paarden aan de hand, naast het paard waar ze opzitten). Beetje rare plaats trouwens voor de leger-stallen, zo in een villawijk, maar goed.
De bloemetjes bij Kensington Palace deden me enorm denken aan de Efteling. Vond het wel gaaf zo.
Goed, tot de volgende keer!