Aangekomen
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg Astrid
11 April 2010 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Tot zover deze korte introductie. Dan nu over tot de orde van de dag.
Gisteren was de grote verjaardag van Judith en mij. Dat was erg gezellig. Alleen is het niet zo heel erg slim om zoiets te plannen, vlak voor een grote reis met dikke stress.
Vanochtend was het dus zwaar wakker worden om half 4. Het autovertrek stond om 10 over 4 gepland, het vliegvertrek om 6.40. Gelukkig waren we op tijd vertrokken, want op het vliegveld aangekomen bleek dat ik maar 15 kilo en niet de gedachte 20 kilo mocht meenemen. Uh ja... shit! Snel wat spullen van de gewone koffer in de handbagage gedaan en met een paar truien minder nogmaals naar de incheckbalie.
Nog steeds 1,4 kilo te veel. Dat werd dus 20 euro bijbetalen. Maar..... dat moet je bij zo'n stom automaat-dingetje doen. En die accepteren alleen creditcards. Laat ik nu net geen creditcard hebben. En Bas, die zo lief was om mij te brengen, had er ook geen. Mijn metertje stond op het kookpunt en ik zag het even niet meer zitten.
Maar goed, ik zou ik niet zijn, als ik niet een geniale oplossing zou verzinnen. Ik ben dus maar wat random strangers gaan vragen of ze een credit card hadden en of ze me wilden helpen. Gelukkig waren er 2 heren die wel even wilden helpen. Perfect! Traantjes van opluchting (ik begin een echte jankbal te worden).
Hop nog even zoenen en knuffelen met Bas en daarna het vliegtuig in. Ik heb vrij weinig meegekregen van de vlucht, ik heb als een roosje geslapen en gesnurkt :P .
Op Stansted aangekomen had ik precies dezelfde buschauffeur richting Londen als toen ik samen met Anne terugreed naar Stansted. Dat was wel grappig (en gezellig).
Bij Finchley Road ben ik uitgestapt en heb ik Dominic (mijn huurbaas) gebeld. Vervolgens de metro ingedoken (ik kwam erachter dat die poortjes best smal zijn. Met zo'n grote koffer als de mijne past dat niet, dus ik kwam klem te zitten in het poortje, domme toerist!) en uiteindelijk bij Dominic in de bus gestapt en naar het huis gebracht.
Ik deel mijn kamer nu met 2 meiden. Nouja, 1 bed is nog vrij, dus met 1 meid. Het huis is een beetje rommelig en ik ben nog een beetje te moe en duf om echt fanatiek om me heen te kijken. Bovendien slaapt iedereen nog. Maar goed, de eerste indruk is ok-ish. Geen plek waar ik lang ga blijven denk ik, maar goed, dat zei ik ook over Innisfail :P
Het internet is in ieder geval prima. En nu ga ik even winkels zoeken om avondeten en lunch o en ook ontbijt te scoren.
As
11 April 2010 - 10:33
Ingrid:
He,
Gefeliciteerd!!! Fijne verjaardag vandaag.
En wist niet dat je weer weg ging.. haha!!
En een vriendje.. Hoelang heb ik je wel niet gesproken.
Ik zit nu een weekje in Thailand, dan weer terug naar Cambodia.. Het houd hier dus ook niet op!
Heel veel plezier. xx -
11 April 2010 - 11:29
Basf:
Welterusten en veel plezier. Ik hoop dat je verjaardagsfeest wel leuk was! -
11 April 2010 - 15:05
JePa:
Hallo dochter, het doet me genoegen dat je weer in één stuk bent aangekomen en niet slapend bent teruggevlogen naar Weeze. Ben benieuwd wat je de komende maanden allemaal gaat uitspoken in het land van (voorlopig nog) Gordon Brown. Wij zien hier in Tegelen vandaag nog even doorgegaan met het vieren van je verjaardag met een paar mensen die de feestdatum niet helemaal scherp hadden en ik moet toegeven dat de taart weer prima smaakte. Veel plezier! -
11 April 2010 - 16:04
Lou&Marga:
Hoi Astrid,
jawel hoor, die twee mensen die op hun kalender hadden staan dat ze ZONDAG van harte welkom waren om het feest van jou en Judith te vieren, dat waren WIJ ! Je cadeau ligt op de kast ! Mama regelt het verder met je ! Inderdaad, de vlaai was heerlijk en het was gezellig. Helaas hebben we jou dus niet meer persoonlijk kunnen feliciteren, maar bij deze dus: PROFICIAT !!
Heel veel plezier en een leerzame tijd gewenst in London !! Hartelijke groetjes, Lou & Marga -
12 April 2010 - 09:08
Anne Van Maanen:
Hey zus!!
Wat ben jij een emo-chick aan t worden zeg!
Na de overwinning van baan 8 wist ik dat je deze trip ook wel zou overleven :P
Dat jij je de buschauffeur nog kunt herinneren.. die lijken toch allemaal op elkaar :P
nou succes met wakker worden en kei knap dat je maar 3 alinea's hebt getypt :P hihi grapje
XX