Tijgers! Waar?
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg Astrid
13 April 2010 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Ik ben niet opgevreten door tijgers en luipaarden hoor. Wel ben ik vreselijk aangevallen door een bloedlinke chihuahua (zo'n klein minihondje). Ik liep rustig door Regent's Park omdat ik een half uur te vroeg was voor stage. Lekker rustig in het morgenzonnetje, beetje dromerig. Toen er ineens, vanuit het niets, een lichtbruine flits te zien was. Dat was dus die chihuahua die zich in mijn broekspijp vastbeet en hardgrommend vastbesloten was om niet meer los te laten. Ik stond op één been te hinken, terwijl dat beest in de luchthangend bleef vasthouden.
Uiteindelijk heb ik het kreng in zijn nekvel gepakt en richting zijn eigenaresse (die er overigens doodgemoedereerd aan kwam lopen) 'gesmeten'. Krengetje was lichtelijk overdonderd en kroop achter de benen van zijn baasje weg. Baasje kreeg van mij een vuile blik en ik heb rustig mijn weg door het schitterende park vervolgd.
Dat was dus mijn grote avontuur van vandaag.
Dan over de tijgers en luipaarden gesproken. Die heb ik nog helemaal niet gezien. Ik heb praktisch de hele dag op kantoor doorgebracht waar mijn hersenen gebombardeerd zijn met informatie.
Ik heb zo'n 6 werkdagen de tijd om alles te leren, want Abbie, degene die ik ga overnemen vertrekt de 21e. In die 6 dagen moet ik leren wat zij allemaal doet voor het Amurleopard-stamboek en om het nog makkelijker te maken moet ik ook alle taken overnemen die Jo deed voor het Amurtiger-stamboek. En bij die taken van Jo heb ik praktisch geen back up, omdat Jo al op zwangerschapsverlof is.
Ik heb vandaag alles maar een beetje over me heen laten komen, want het was toch een bak informatie.
Zo heb ik geleerd hoe ik met Sparks werk. Dat is een database-programma (uit het DOS-tijdperk!) waarin je gegevens over dieren kunt opslaan. Zo kun je aangeven wat de inteelts-graad is, wat de ouders zijn, hoe het dier geidentificeerd kan worden (chip/tattoo/vlekjes :P ) en bijvoorbeeld de naam van het dier. Met al die data kun je dan weer vanalles uitrekenen en daarmee produceer je uiteindelijk het stamboek en een fokadvies. En dat mag ik gaan doen.
Nou, veel informatie dus. Verder moet ik ook veel mailtjes gaan beantwoorden. Mailtjes die gestuurd zijn via de ALTA-website. Die website ga ik trouwens ook onderhouden (geloof ik). http://www.amur-leopard.org/ is het adres voor de geintereseerden.
En die tijgers en luipaarden; eh tsja, die ga ik vast nog wel zien binnenkort. Donderdag en vrijdag bijvoorbeeld, als ik me verveel omdat Abbie er niet is en ik geen flauw idee heb wat mijn taken verder zijn. En ach, als je coach zelf zegt dat je de dierentuin moet leren kennen, dan moet je toch iets he :P
14 April 2010 - 08:43
Anne Van Maanen:
Zeg schrijf eens niet zo snel.. *correctie: zoveel achter elkaar, want ik weet natuurlijk niet precies hóe snel jij typt*
Nu krijg je t alweer dat ik al op één verhaal achterloop, zónder een reactie. dát kan echt niet.
Jouw oprdracht klinkt SPSS - ish. dus SUCCES! Been there, done that 8-) (sort of)
Anywaiii succes met naakte huisgenoten, shoppen bij Premart wat schijnbaar naar horen heeel verslavend schijnt te zijn. En wanneer verwacht je mij? ik stel voor juni..
ps. Fem en ik zijn aangenomen in Rimini. We hadden een sollicitatiefilmpje op gestuurd. Alleen lukte het opnemen niet echt dus hebben we er een blooperfilmpje van gemaakt.(pretty funny & kansloos) Reactie van het bedrijf; Beste Anne en Femke, sinds dat we jullie filmpje kregen, hebben we nog elke dag het filmpje bekeken en helemaal dubbel gelegen. We kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten en bij ons team te voegen!! *vertaald uit t italiaans*
*BIG SMILE*
14 April 2010 - 08:46
Frank P.:
Hallo Astrid, die chihuahua dacht vast "mmh weer zo´n lekker ding uit nederland", maar dat jij een half uur te vroeg was voor je stage verbaasd me echt. Ik had eerder gedacht dat je een haastig leven had. Ik weet niet wat het is, het lijkt dat iedereen zijn geluk in het buitenland zoekt en wij oudjes hier maar achterblijven om jullie op het net te volgen. Ik wens je een fijne tijd toe, en laat de besten in rust leven! Voor die database had je je vader mee moeten nemen, volgens mij is hij helemaal gek op DOS, haha. Nou geniet er maar lekker van.